= reissut = välineet = tilastot = etusivu =kuntsi.net=
28.7.2007 Siilinjärvi - mäeltä toiselle
(kätköt 5 ja 6)

No kun kerran Savonmualle lähdettiin muatal-lous- näättelyyn, niin luppoaikahan voitaisiin käyttää keokätkelöiden metästykseen. Reissua edeltävänä iltana sitten silmät ristissä säädin parit huolellisesti valitut kartat kapulaan ja kätkökuvaukset mukaan. Joten lauantai-iltana kun messut oli rampattu jalan rakoille, niin eikun auton keula kohti Siilinjärveä. Siinä ihan keskustan tuntumassa oli kuin tarjottimella pari helpohkon tuntuista kätköä. Tai siis näin kuvittelin. Kunnes paikanpäällä selvisi totuus. Siilinjärven 0-pistekätköllä heilui kaksi nuorisojästiedustajaa keppien kanssa ja pieksivät vimmatusti vuorimänty(?)puskia. En oikein saanut selville mikä ninja-kurssi oli meneillään, mutta hieman ämpäripäiden hommalta se näytti. En halunnut riskeerata kätköä, vaan suuntasin katseen kohti motarin takana olevaa mäkeä. Siellä olisi ollut toinen kätkö, mutta näköalapaikan oli vallannut parvi nuorisojästejä, jotka olivat päättäneet käyttää raikkaan lauantai-illan kaljakassien tuhoamiseen maisemia ihaillen. Kädet pystyyn ja luovutusvoitto kaupunkikätköille. Lauantai-ilta ei ollut hyvä valinta näille. Merkitsen kätköpäiväkirjaan nämä kaksi kätköä poimittavaksi aikaisin sunnuntaiaamuna. Jollain toisella reissulla.

Suuntana siis hieman hiljaisemmat seudut. Kasurilanmäki näytti sopivalta kohteelta, joten starttasin geomobiilin ja syöksyin rinnettä ylös. Reittivaihtoehtoja oli pari, mutta sorruin tapani mukaan siihen helpoimpaan. Tämänkertainen meriselitys oli vaihteleva keli, joka käsitti puolentunnin sisään armotonta kaatosadetta ja paahtavaa auringonpaistetta. Juuri nyt ei kiinnostanut jäädä rankkasateen alle jossain metsäpuskassa rämpiessä. No pusikkoja ei ollut tarjolla, vaan varsin selkeä ajoura perille saakka. Kävelyä vajaa pari sataa metriä ja hieman elämää nähnyt kota löytyi. Jemmaa piti pariin otteeseen kiertää ja penkoa ennenkuin purkki löytyi. Yllättävän monta koloa moiseen mahtuu.

Ukkonen alkoi jytistelemään hieman lähempänä, joten katsoin viisaammaksi hoidella itseni seuraavalle kätkölle. Takaisin kohti majapaikkaa ja siitä matkan varrelta yksi poiminta mukaan. Reissun ensimmäinen pummikin saatiin aikaiseksi kun sipaisin yhdestä risteyksestä ohi, mutta Golden Deerin kätkötietoihin merkitty "parkkipaikka" löytyi. Muistelin että peura jökötti motarilta katsottuna melko korkealle, joten osasin varautua pieneen metsätetsaukseen. Maasto oli kieltämättä vaihtelevaa, mutta vaihtoehtoisiakin reittejä oli tarjolla. Ja kun jätti gepsin vilkuilun välillä hieman vähemmälle, pääsi peuran takalisto yllättämään etuvasemmalta. Ukkosrintama alkoi paukutella jo melko lähellä ja ensimmäiset vesipisarat ropisivat tantereeseen. Kätkö löytyi ilmiömäisesti ensimmäisestä kurkkaamastani paikasta, joten pikainen kuittaus ja kirmaamaan takaisin autolle yltyvässä vesisateessa. Eikä hetkeäkään liian aikaisin. Pari minuuttia myöhemmin olisi saattanut jo kastua.

Reissun speksit:
Matka: 40 km, josta kävellen pari sataa metriä
Kulkuväline: Auto - Polkupyörä - Auto
Kätköt: 1. Kasurilanmäki klo 19.20
2. Golden Deer klo 19.50
Aika: 30min (1. kätköltä viimeiselle)
Soundtrack: Billy Talent - Billy Talent II


  Profile for Kuntsi
Reissut:
23.08. Pohjois-Oulun rannoilla
21.08.Jyväskylän korkkaus
18.08.Muhoksen putsaus
10.08.Manamansalo #2
05.08.Manamansalo #1
03.08.Haapavesi - Nivala
29.07.Piippola - Rantsila
28.07.Siilinjärvi
21.07.Liminka - Tahkokangas
03.07.Uljua