= reissut = välineet = tilastot = etusivu =kuntsi.net=
29.7.2007 Piippola - Rantsila - Keskipisteeltä pohjoiseen
(kätköt 7, 8 ja 9)

Aurinkoinen sunnuntaipäivä piti käyttää hyväksi ja hypätä auton rattiin pienen kätköjahdin merkeissä. Tarkoituksena oli poimia "lähimmät kätköt" listalta muutama nopea kätkö pois lojumasta. Eli Suomen keskipisteelle ja sieltä Rantsilaan maauimalan kautta Kurunlintujärvelle. Rapiat parin tunnin reissu siis tiedossa. Keskipiste oli tuttu jo lapsuus vuosilta, joskin paikan arvostus on hieman hiipunut kun asuinpaikka on siirtynyt lähemmäksi kyseistä "turistikohdetta". Mittailuja kun asian tiimoilta on suoritettu ja keskipiste on löytynyt milloin Kärsämäeltä, milloin Kestilästä ja on kai niistä joku Piippolaankin osunut. Mutta siinähän se "virallinen" tolppa jököttää Piippolassa Leskelän kylässä.

Kätkö löytyi miltei samointein. Muutaman kätkön kokemuksella alkaa vainukin jo näköjään kehittymään. Boksin tutkailu ja palautus luontoon. Turha höseltäminen pois ja siinä laavulla ehti hetken aikaa haistella luonnonrauhaa. Kieltämättä virtaava vesi alkoi polttelemaan vapakättä. Ei hullummalta kalastelupaikalta näyttänyt. Joskin hiukka fiilistelyä laski hieman turhan lähellä oleva nelostie.

Kokka kohti pohjoista ja väylänä nelostie. Ja kohteena Rantsilan maauimala. Ranttila olikin hieman valkoista aluetta omassa päänsisäisessä kartassa, joten uusia maisemia tiedossa. Maauimala mahdollisikin ensimmäisen kunnon rastin jästien suhteen. Hieman epävakaisesta päivästä huolimatta uimalassa oli väkeä ihan mukavasti. Joten pieniä harhautusliikkeitä piti järjestää. Soitinkin velipojalle siinä kätköä etsiessäni ja näin sain hyvä tekosyyn haahuilla päämäärättömästi kiviä potkiskellen. Kätkö löytyikin ja erityismaininnat loistavasta purkkivalinnasta. Yleisöä oli selustassa sen verran omiksi tarpeiksi, että en ehtinyt jäädä tutkimaan säilöä sen tarkemmin. Mutta hieman pomminpurkajafiilis jäi :D.

Päivän Viimeinen kätkö alkoi ollakkin edellisen päivän toistoa. Säiden suhteen ainakin. Uhkaavat pilveet lakkasivat ennen määränpäätä uhkailemasta ja romauttivat lastinsa niskaan. Mutta ei anneta edelleenkään pikkuasioiden häiritä. Tutustuminen kohteeseen ja etsimään reittiä kätköpaikalle. Sade tuppasi yltymään välillä ihan reippaan puoleiseksi, joten yritin siinä muka sadetta pidellä jossain pajupuskassa. Vaan meininki alkoi näyttämään siltä, että vedenpaisumus tässä saattaa olla tarjolla, joten mitäpä sitä turhia hienostelemaan. Pitkospuita ja polkuja pitkin vain eteenpäin.

Mielenkiintoisen näköinen paikka. Vanha turpeennostoalue oli fiksattu hieman toisenlaiseen uskoon. Oli lahdenpoukamia ja aavaa ulappaa sekä pieniä puroja. Yöpyä olisi voinut turvekammeissa ja vissiin saunoakkin. Ja jos ei muuten hiki irtoa, niin pikku matsi suolentopalloa pistäisi varmasti paidan märäksi.

Hieman toisenlainen paikka, johon voisi käydä tutustumassa pidemmän kaavan mukaan hieman paremmalla ilmalla. Luontopolku turvekammeineen kun kiertää koko järven.

Reissun speksit:
Matka: 135 km
Kulkuväline: auto
Kätköt: 1. FIN Highway 4 -Keskipiste klo 15.15
2. Maauimala Rantsila klo 16.10
3. Kurunlintujärvi klo 16.40
Aika: 1h 20min 1, kätköltä viimeiselle
Soundtrack: Viikate - Marraskuun laululuja 1


  Profile for Kuntsi
Reissut:
23.08. Pohjois-Oulun rannoilla
21.08.Jyväskylän korkkaus
18.08.Muhoksen putsaus
10.08.Manamansalo #2
05.08.Manamansalo #1
03.08.Haapavesi - Nivala
29.07.Piippola - Rantsila
28.07.Siilinjärvi
21.07.Liminka - Tahkokangas
03.07.Uljua