= reissut = välineet = tilastot = etusivu =kuntsi.net=
23.8.2007 Pohjois-Oulun rannoilla
(kätköt 20-25)

Aamutuimaan liikenteeseen. Kello näytti karvan yli seitsemän kun auto toppasi Pateniemen vanhan saha-alueen reunalle. Luvassa siis multikätkö kera kävelyreissun. Asfalttia ja vähän lisää asfalttia ja pusikoita ympäriinsä. Reitti oli selkeä, ajatus ei. Kakkosrastilla leikkasi aivot kiinni ja käynti oikeassa paikassa 4-5 kertaa ei tuottanut tulosta. Kun sitten hoksasi vihdoinkin mistä on kysymys, niin matkan varsinaiselle kätkölle saikin rauhassa kiroilla mielessään sokeuttaan. Aavemmainen tunnelma oli laskeutunut alueen ylle. Siellä täällä jotain merkkejä entisistä ajoista, aavelaivoja, ontelolaattojen jämiä ja niitä asfalttiteitä. Loistavasti toteutettu multikätkö ja loppuhuipennuskaan ei jättänyt kylmäksi. Pakko rankata tämän hetkiseen top-3:een.

Kuivasoja ja Karinkanta olivat nopeita pikakätköjä. Pikakätkölläkin onnistuu joskus hortoilemaan lyhyelläkin matkalla. Reitti merenrantaan osoittautui vikatikiksi ja sitten muka tulikin kiire, unohtui polut ja eikun päin kuusikkoa. Keräsin takuulla matkaani kaikki hämähäkinseitit. Kuivasoja olikin hieman selkeämpi vaikka vastaan tullut silta aiheutti hieman epäileviä mulkaisuja. Pointsit siitä että tätä uomaa ei sentään joeksi ole ristitty.

Vielä oli luvassa parit kävelysessiot Toppilan maisemissa. Todella upea ulkoilualue aivan merenrannassa. Mäkiä, niittyjä, hiekkateitä, penkkejä ja se aava meri. Niin ja paikallista huumoria. Toppilan multilla pääsi tutustumaan vanhaan tehdasalueeseen. Ja eräänlaista huumoria olkoot se, että Alvan Aallon katu näyttää johtavan Halpahallille. Täällä tuli testattua käytännössä myös se, että näppäilyissä on eroa. Sitä saa koordinaatit näyttämään kartalla ihan mahdollisilta, mutta paikan päällä voi vain todeta että ei täällä mitään muistomerkkiä ole. Koordinaattien tarkastus ja toteamus, että nyt on tullut käveltyä aivan päinvastaiseen suuntaan juuri sen verran kuin olisi pitänyt kävellä sinne oikeaan suuntaan. Jaloissa alkoi jo tuntua ja rupesi kaduttamaan etten sittenkään ottanut pyörää mukaan.

Puhelimen akku alkoi näyttämään yhtä tolppaa, mutta eipä anneta pikkuasioiden lannistaa. Toppilansaaressa on pakko vielä käydä. Ja hyvinhän akut vielä riittivät. Viraallinen georepun poseeraus pitkän möljän päässä ja vilkaisu taaksepäin. Kyllä.. onhan se möljä nimensä mukainen. Georetki Oulun pohjoisosissa oli päättynyt. Ja sen kertoi myös möljällä loikoillut kivi.Reissun speksit:
Matka: ei mitattu
Kulkuväline: autoa ja jalkapeliä
Kätköt: 1. Patenniemen Saha klo 8:26
2. Karinkanta klo 9:05
3. Kuivasoja klo 9:20
4. Toppila II klo 9:55
5. Toppila I klo 11:15
6. Toppilansaari klo 11:55
Aika: n. 4½ h Pateniemen startista Toppilansaaren löytöön
Soundtrack: Viikate - Marraskuun laululuja 1


  Profile for Kuntsi
Reissut:
23.08. Pohjois-Oulun rannoilla
21.08.Jyväskylän korkkaus
18.08.Muhoksen putsaus
10.08.Manamansalo #2
05.08.Manamansalo #1
03.08.Haapavesi - Nivala
29.07.Piippola - Rantsila
28.07.Siilinjärvi
21.07.Liminka - Tahkokangas
03.07.Uljua