= reissut = välineet = tilastot = etusivu =kuntsi.net=
3.8.2007 Haapavesi - Nivala - Piippola
(kätköt 10-13)

Perjantai-illan ajelut Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa. Mukaan latailtiin läjä kätkökuvauksia tarkoituksena poimia sieltä logattavaksi vähän fiiliksen ja ajankulun mukaan 3-4 peruskätköä. Haapavesi ja sen turvevoimalan läheisyydessä oleva kätkö oli ensimmäinen uhri. Sillan alla rymyämistä ja mielenkiintoisten laiturirakennelmien tutkailemisen ohella löytyi myös kätkö. Hyvin oli jemmattu ja aloittelevat kätköilijät joutuivat hetken aikaa haeskelemaan.

Paluu autolle, kellon vilkaisu ja päätettiin seuraavaksi suunnata Nivalaa kohti. Ruokakaupassa välitankkaus ja etsimään Kivenhakkaajan polkua. Pitkospuut alkavat näillä reissuilla olla tuttua reitistöä, mutta kuivanut järvi oli uusi tuttavuus. Tuossa on perimätietojen mukaan joskus ihan uitukkin. Vaan kuten kuvasta näkyy, ei enää. Kivehakkaajan polku avautuikin pienen suo-osuuden jälkeen ihan nimensä mukaiseksi paikaksi ja pienessä mielessä kävi toive että kätkö vihje ei olisi "kiven alla" :D No ei ihan ollut ja kun gepsikin tykkäsi alkaa heittelehtimään sinne tänne, niin hikihän sitä kätköä etsiessä tuli. Mutta löytyi kuin löytyikin. Mukaan kätköltä lähti mukaan ihka ensimmäinen bongaamamme reissaaja, Juha 1976.

Pitkät välimatkat alkoivat syömään aikaa sen verran tahdilla että päätimme jättää Sievin väliin ja koukata Ylivieskaan päin ja takaisin kohti pohjoista. Matkan varrelle osui sopivasti Neuvostosotilaiden haudan lähellä ollut multikätkö. Tähän kätkölajiin ei vielä oltu päästykkään tutustumaan. Tehtävänannon mukaisesti pääsimme testaamaan askelluksiemme mittaa ja todettiin että isännän räpylän ojennus oli lähinnä kätköntekijöiden omaa. Kätkö löytyi, mutta muistomerkin teksti jäi tulkitsematta. Äärimmäsen lyhyt venäjä ei auttanut asiaa.

Pulkkilan ABC:llä vielä iltapala ja Uljuan rannalta päästiin testailemaan mysteerikätkön saloja vasta avatun mörrimöykyn parissa. Eli Haapavuoren kylkiä rymyämään taskulampun kanssa. Vaikka hämärä alkoikin jo laskeutumaan ei kätkö päässyt oikein oikeuksiinsa. Löytyi kuitenkin 10 minuutin saalistuksen jälkeen.

Reissun speksit:
Matka: n. 190 km
Kulkuväline: auto
Kätköt: 1. Turvevoimala, Haapavesi klo 18.15
2. Kivenhakkaajan polku - Nivala klo 19.30
3. Neuvostosotilaiden hauta klo 20.10
4. mörrimöykky: night cache klo 22.15
Aika: n. 4 tuntia 1. kätköltä viimeiselle
Soundtrack: Radio Pooki


  Profile for Kuntsi
Reissut:
23.08. Pohjois-Oulun rannoilla
21.08.Jyväskylän korkkaus
18.08.Muhoksen putsaus
10.08.Manamansalo #2
05.08.Manamansalo #1
03.08.Haapavesi - Nivala
29.07.Piippola - Rantsila
28.07.Siilinjärvi
21.07.Liminka - Tahkokangas
03.07.Uljua